دانلود ترجمه مقاله آی اس آی  Applying the food technology neophobia scale in a developing country context. A case-study on processed matooke (cooking banana) flour in Central Uganda

دانلود ترجمه مقاله آی اس آی Applying the food technology neophobia scale in a developing country context. A case-study on processed matooke (cooking banana) flour in Central Uganda

نام مقاله:
Applying the food technology neophobia scale in a developing country context. A case-study on processed matooke (cooking banana) flour in Central Uganda
نام نویسندگان:
Hans De Steur, Walter Odongo, Xavier Gellynck
مجله:
Appetite ، Volume 96
سال انتشار:
2016
تعداد صفحات مقاله:
8
تعداد صفحات ترجمه فارسی
16
Abstract:

The success of new food technologies largely depends on consumers' behavioral responses to the innovation. In Eastern Africa, and Uganda in particular, a technology to process matooke into flour has been introduced with limited success. We measure and apply the Food technology Neophobia Scale (FTNS) to this specific case. This technique has been increasingly used in consumer research to determine consumers' fear for foods produced by novel technologies. Although it has been successful in developed countries, the low number and limited scope of past studies underlines the need for testing its applicability in a developing country context. Data was collected from 209 matooke consumers from Central Uganda. In general, respondents are relatively neophobic towards the new technology, with an average FTNS score of 58.7%, which hampers the success of processed matooke flour. Besides socio-demographic indicators, ‘risk perception’, ‘healthiness’ and the ‘necessity of technologies’ were key factors that influenced consumer's preference of processed matooke flour. Benchmarking the findings against previous FTNS surveys allows to evaluate factor solutions, compare standardized FTNS scores and further lends support for the multidimensionality of the FTNS. Being the first application in a developing country context, this study provides a case for examining food technology neophobia for processed staple crops in various regions and cultures. Nevertheless, research is needed to replicate this method and evaluate the external validity of our findings.

توضیحات:
ترجمه مقاله آی اس آی Applying the food technology neophobia scale in a developing country context. A case-study on processed matooke (cooking banana) flour in Central Uganda در 16صفحه فارسی در قالب فایل Word همراه با اصل مقاله لاتین آماده شده است. این مقاله توسط مترجمان حرفه ای ترجمه شده است. کیفیت ترجمه تضمین شده است.


فرم ثبت سفارش ترجمه مقاله

نام و نام خانوادگی:
 
شماره تماس:
آدرس ایمیل:
زمان تحویل به روز:
:توضیحات
بخشهایی از این مقاله که مایل نیستید ترجمه شوند(در صورتی که مایل نیستید بخشها یا صفحاتی از این مقاله ترجمه شوند، آنها را در کادر زیر مشخص کنید. در اینصورت هزینه ترجمه مقاله کمتر خواهد شد).



اعداد زیر را وارد کنید.
 

نکات قابل توجه

  • در هنگام ثبت سفارش اطلاعات تماس بخصوص شماره همراه را به دقت وارد فرمایید تا هزینه ترجمه و زمان تحویل از طریق اطلاعات تماس مقدور شود.
  • مبنای محاسب هزینه ترجمه به صورت کلمه ای و بر اساس زمان تحویل می باشد. در سفارشات عادی هزینه ترجمه کلمه ای 10 تومان می باشد. و سفارشات فوری بر اساس زمان تحویل متغیر است.
  • سفارش عادی سفارشی است که که با ترجمه روزانه 1000(هزار کلمه) قابل آماده سازی باشد)
  • بعد از اعلام هزینه ترجمه و زمان آماده سازی آن و در صورت تمایل، 50 درصد هزینه ترجمه کل مقاله به عنوان بیعانه دریافت خواهد شد.
  • ترجمه مقاله به صورت روان و توسط مترجم حرفه ای و در قالب فایل WORD صورت می گیرد.

فرم ثبت نظرات

نام و نام خانوادگی:
 
آدرس ایمیل:
   
:نظر شما
 

نظرات کاربران: