دانلود ترجمه مقاله آی اس آی  Evaluation of the acceptability of improved supplementary foods for the treatment of moderate acute malnutrition in Burkina Faso using a mixed method approach

دانلود ترجمه مقاله آی اس آی Evaluation of the acceptability of improved supplementary foods for the treatment of moderate acute malnutrition in Burkina Faso using a mixed method approach

نام مقاله:
Evaluation of the acceptability of improved supplementary foods for the treatment of moderate acute malnutrition in Burkina Faso using a mixed method approach
نام نویسندگان:
Ann-Sophie Iuel-Brockdorf, Tania Aase Draebel, Christian Ritz, Christian Fabiansen, Bernardette Cichon, Vibeke Brix Christensen, Charles Yameogo, Rouafi Oummani, André Briend, Kim F. Michaelsen, Per Ashorn, Suzanne Filteau, Henrik Friis
مجله:
Appetite ، Volume 99
سال انتشار:
2016
تعداد صفحات مقاله:
12
تعداد صفحات ترجمه فارسی
24
Abstract:

The objective of this study was to evaluate, within the context of a randomized controlled trial of product effectiveness, the acceptability of new formulations of six corn-soy blended flours (CSB) and six lipid-based nutrient supplements (LNS) with different quantities of milk and qualities of soy for the treatment of children with moderate acute malnutrition (MAM).

Our study included 1546 children aged 6–23 months and involved questionnaires after one month of supplementation home visits and interviews with a sub-sample of 20 trial participants and their caretakers, and nine focus group discussion.

All 12 products were well accepted in terms of organoleptic qualities and received good ratings. However, LNS were more appreciated by caretakers and children. Additionally, an effect of soy isolate was detected on child appreciation where products with high milk content also received better ratings. CSB were not consumed as readily; 33.9% (n = 257) of children receiving CSB were reported to have leftovers compared to 17.3% (n = 134) of children receiving LNS (p= < 0.001). Both CSB and LNS were referred to as foods with medicinal properties and perceived as beneficial to child health. They were both reported to have high priority in the daily feeding of the child.

In conclusion, there were minimal differences in acceptability of the various CSB and LNS formulations, although CSB were less readily consumed and required smaller meal volumes. Since all products were well-accepted, decisions regarding whether the more expensive products should be used for the treatment of MAM will need to be based on their effect on child nutrition, growth and health. Future supplementary feeding programs in similar contexts could furthermore consider introducing supplementary foods as a medical treatment, as this may increase adherence and decrease sharing.

توضیحات:
ترجمه مقاله آی اس آی Evaluation of the acceptability of improved supplementary foods for the treatment of moderate acute malnutrition in Burkina Faso using a mixed method approach در 24صفحه فارسی در قالب فایل Word همراه با اصل مقاله لاتین آماده شده است. این مقاله توسط مترجمان حرفه ای ترجمه شده است. کیفیت ترجمه تضمین شده است.


فرم ثبت سفارش ترجمه مقاله

نام و نام خانوادگی:
 
شماره تماس:
آدرس ایمیل:
زمان تحویل به روز:
:توضیحات
بخشهایی از این مقاله که مایل نیستید ترجمه شوند(در صورتی که مایل نیستید بخشها یا صفحاتی از این مقاله ترجمه شوند، آنها را در کادر زیر مشخص کنید. در اینصورت هزینه ترجمه مقاله کمتر خواهد شد).



اعداد زیر را وارد کنید.
 

نکات قابل توجه

  • در هنگام ثبت سفارش اطلاعات تماس بخصوص شماره همراه را به دقت وارد فرمایید تا هزینه ترجمه و زمان تحویل از طریق اطلاعات تماس مقدور شود.
  • مبنای محاسب هزینه ترجمه به صورت کلمه ای و بر اساس زمان تحویل می باشد. در سفارشات عادی هزینه ترجمه کلمه ای 10 تومان می باشد. و سفارشات فوری بر اساس زمان تحویل متغیر است.
  • سفارش عادی سفارشی است که که با ترجمه روزانه 1000(هزار کلمه) قابل آماده سازی باشد)
  • بعد از اعلام هزینه ترجمه و زمان آماده سازی آن و در صورت تمایل، 50 درصد هزینه ترجمه کل مقاله به عنوان بیعانه دریافت خواهد شد.
  • ترجمه مقاله به صورت روان و توسط مترجم حرفه ای و در قالب فایل WORD صورت می گیرد.

فرم ثبت نظرات

نام و نام خانوادگی:
 
آدرس ایمیل:
   
:نظر شما
 

نظرات کاربران: